2016 m. sausio 15 d., penktadienis

Medetkų tinktūra skuba į pagalbą (kovai su spuogais)


Spuogai, spuogai, spuogai, kaip aš jų nekenčiu. Patikėkite, nuotraukose mano veidas atrodo labai gerai, tačiau būna momentų, kai mane užpuola spuogai. Iš savo pusės aš darau viską tam, kad tai neatsitiktų: stengiuosi teisingai maitintis (bet kartais taip norisi nesveiko kinų maisto ir bulvių traškučių), pergyventi mažiau dėl smulkmenų (kartais net stresas gali tapti spuogų atsiradimo priežastimi), na ir paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus punktas, veido priežiūra. Šiandien aš nenori ieškoti kaltų dėl savo spuogų, aš geriau papasakosiu kaip su jais kovoju.






Apie spuogus sužinojau nuo paauglystės, nešiojau kirpčius tam, kad jų nesimatytų (Ačiū, Dievui, jų daugiausiai buvo ant kaktos). Tais laikais, o aš šneku apie 1998 metus, kaip seniai tai buvo, parduotuvėje nebuvo nei stebuklingų tonizuojančių losjonų nuo spuogų, nei SOS priemonių. Aš žinau tik vieną labai veiksmingą būdą - medetkų nuovirą, jis turi antibakterinių savybių, todėl aš jį naudojau kaip losjoną nuo spuogų, tikrai padėdavo. 

Dabar viskas žiniai paprasčiau, galima nusipirkti N priemonių, tačiau geresnės SOS priemonės nuo spuogų kaip Medetkų tinktūra nesu bandžiusi. Jame esantis etanolis dezinfekuoja, valo ir sausina spuoguotą odą (reikia naudoti saikingai ir atsargiai, nes gali džiovinti). O medetkos, kaip žinia, pasižymi sutraukiamuoju, antibakteriniu ir prieš uždegiminiu poveikiu. Jose gausu karotino, jodo ir magnio – medžiagų, kaip teigiama, skatinančių odos atsinaujinimą.  Svarbu nepamiršti, kad tinktūros yra stipresnės už įprastus nuovirus ar užpilus, todėl jas derėtų naudoti mažesniais kiekiais ir labai atsargiai. 





Taigi pakanka tik pamerkti vieną švarios vatos lazdelės galiuką į  medetkų tinktūrą ir bent du kartus per parą juo patepti tik patį spuogą. Dar daugiau – derėtų nepamiršti, kad medetkų tinktūra, kaip ir bet kurie kiti vaistai bei kosmetikos priemonės gali sukelti alergiją, todėl jį pirmiausia derėtų išbandyti ant vidinės riešo ar alkūnės pusės ir įsitikinti, ar nedirgina odos. Tai padaryti būtina, nes medetkos tinka ne visiems ir gali sukelti alerginę reakciją.

Ką aš noriu pasakyti apibendrinant, savaime suprantama, kad geriau kovoti su spuogais prieš jiems atsirandant, tačiau labai dažnai būna taip, kad prieš svarbų renginį ir ryto mes matome siurprizą ant savo veido. Galvoti kodėl ir kaip, jau per vėlu, reikia kažką daryti, po kelių naudojimų medetkų tinktūros spuogas išnyksta (man praeina po gerų 2-jų dienų), naudojant kitas SOS priemones, procesas gali užtrūkti iki 3-4dienų, bet pagrindinė taisyklė - spausti negalima, liks žymės ir randai.
Būkite gražios, o svarbiausiai galvokite apie savo veido odą, maitinkitės teisingai ir daugiau laiko skirkite veido priežiūrai.





SHARE:

1 komentaras

  1. Spuogų gydymas su medetkų tinktūra tikrai efektyvus variantas. Aš dažnai kaukes darydamasi įlašinu pora lašelių. Spuogus išsausina ir džiovina, todėl greičiau užgyja.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig