2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

„Mados infekcija” 2016


Šiandien iš pačio ryto aš skubėjau į Mados Infekcijos spaudos koneferenciją, man buvo labai įdomu sužinoti dalyvių sąrašą, nes jau tiksliai žinojau kad dalyvaus Mados Injekcijos nugalėtojai" Morta Nakaitė, Anna Jelizarjeva (prisiminimai apie jos kolekciją "Malcik fantastik" dar švieži), Thom Bara (jo kolekcija man patiko labiausiai), Mantas Bartkus ir Neringa Martinėnaitė. Kaip jau tapo gera tradicija, savo kolekcija pristatys Sandra Straukaitė, bet šiais metais tai bus vasaros-žiemos kolekcija.



„Paprastai festivalio svečius dėl programos įvairovės kviečiame iš kuo skirtingesnių ir tolimesnių šalių. Šįkart dėmesį sutelkėme į artimiausius kaimynus: latvius, estus ir lenkus. Šis intuityvus kvietimas pabrėžia kaimynų bendrystės svarbą, kas nūdienos geopolitinėje situacijoje įgauna vis didesnę prasmę ir jėgą. Tačiau, geografinės ir istorinės šalių sąsajos visai nereiškia, kad galima tikėtis panašių estetinių sprendimų ant podiumo. MAREUNROL‘S duetas iš Latvijos Vilniaus publikai jau pažįstamas, o dizaineriai iš Lenkijos, Katarzyna Romanska ir duetas KAASKAS, pasirodys pirmą kartą per visą festivalio istoriją bendradarbiaujant su Lenkijos institutu Vilniuje“, - apie kviestinius svečius pasakoja festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė.  





Mados Infekcijos programa:


Kovo 18 d., penktadienis, 19 val.

1. Morta Nakaitė [ Injekcija ]
2. Ana Romanova
3. Katarzyna Romanska [ Lenkija ]

Pertrauka

4. Thom Bara [ Injekcija ]
5. Anna Jelizarjeva [ Estija - Injekcija ]
6. Lilija Larionova

Pertrauka

7. Laura Dailidėnienė
8. Andrej Bartenev [ Rusija ]
Kovo 19 d., šeštadienis, 19 val.

1. Akvilė Jančauskaitė ir Fiona UYEN
2. Liucija Kvašytė
3. Diana Paukštytė

Pertrauka

4. Lina Gudanavičiūtė
5. Mantas Bartkus ir Neringa Martinėnaitė [ Injekcija ]
6. MAREUNROL’S [ Latvija ]

Pertrauka

7. KAASKAS [ Lenkija ]
8. Sandra Straukaitė








Slaptoji Džeimso Bondo misija
Netrukus miesto stendus ir televizorių ekranus užkariaus „Mados infekcijos“ slaptasis agentas, kurį Pauliaus Gasiūno fotografijose įkūnijo festivalio bičiulis ir šių metų šviesų dailininkas Vilius Vilutis. Džeimso Bondo personažas – tik aliuzija į „Mados infekcijos“ tikslus: niekada nedaryti kaip pernai, o taikliai ir paveikiai reflektuoti naujausias pasaulines aktualijas, reaguoti aštriai, užčiuopti gyvenimo pulsą, rodyti tai, kas NOW & NEW.

O štai ir garsieji Džeimso Bondo  pusryčiai: šampanas, raudonieji ikrai, virti kiaušiniai, sūris su medumi ir uogiene. 



Pabaigai noriu pasakyti, kad jau analizuoju atsiųstą informaciją apie dizainerius ir planuoju interviu, o mes su Jumis pasimatysime modelių atrankoje "Injekcijos kastingas", kovo 5 dieną, PC Panorama, o Avon vizažistai sukurs Džeimso Bondo merginai "Mados Infekcijos" makiažą.

PS. Į 18-ąjį festivalį „Mados infekcija” jau parduodami bilietai. Į kiekvieną renginio vakarą perkamas atskiras bilietas, kainuojantis nuo 21 iki 51 EUR. Bilietus į festivalį platina „Tiketa.lt”.








SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig