2016 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Sveiki pusryčiai


Jeigu manęs paklausti apie mano mėgstamą maistą, aš drąsiai galėčiau pasakyti: "Dievinu bulvių traškučius". Ne, ne, tikrai ne šokoladą (be jo galiu gyventi drąsiai), ne pyragaičius ir saldumynus, o būtent bulvių traškučius, kurie yra nesveiki, nuo kurių būna spuogų (tokia jau mano reakciją į nesveiką riebų arba aštrų maistą). Kodėl aš nusprendžiau papasakoti apie tai Jums? Klaidos pripažinimas, tai vienas žingsnis sveiko gyvenimo link. Būtent nuo pirmadienio aš nusprendžiau sveikai maitintis. 



Žinote, JAV labai populiarios įvairios palaikymo grupės, anoniminių alkoholikų, narkomanų ir t.t. Nenustebčiau, jeigu ten būtų nesveiko maisto mylėtojų grupė. Tačiau ar lengva pradėti maitintis sveikai? Visi mes turime įpročius, kurių atsisakyti labai sunku. Man anksčiau net pusryčiauti buvo be galo sunku ir neįprasta. Mano pusryčiais buvo kavos puodelis, jau gerus metus stengiuosi nors ką nors valgyti, nesvarbu, ar tai miusli su pienu, ar sumuštinis su sūriu.
Paskutiniu metu aš pradėjau pastebėti parduotuvėse vis daugiau ir daugiau veganiškų ir sveikų maisto produktų. Ne, veganu aš dar netapau, niekada neatsisakysiu skaniai iškepto mėsos gabalėlio, tačiau man vis atrodo, kad veganiškas maistas yra sveikesnis.
Kodėl man patiko VioLife tepamasis sviestas su žolelėmis? Jis Graikiškas ir labai primina Graikų virtuvės skonius ir kvapą (aš dabar šneku apie savo po vestuvinę kelionę į Graikiją). O turint vieną sveiką produktą šaldytuve, jau pradėjau galvoti ir apie kitus. Perku daugiau daržovių (juk pavasaris), neperku duonos (tik skrebusius), pradėjau daugiau vaikščioti ir pagaliau užsirašiau į sporto klubą.
Šiandien iš ryto atsistojau ant svarstyklių supratau, numečiau net 1,2 kg. Tai labai geras ženklas, reiškia darau teisingai. Aš nebadauju, negeriu jokių liekninamųjų kokteilių ir tablečių, tiesiog pradėjau sveikai maitintis. Patikėkite, pradžiai to pilnai užtenka.

Ką aš noriu pasakyti svarbaus, tam, kad sulenkėti reikia tiesiog noro, tačiau leknėti reikia protingai, nereikia badauti ir rinktis drastiškus leknėjimo metodus, geriau pirkite daržoves ir kiek sveikesnį maistą parduotuvėje. O aš jau galiu didžiuotis savimi, praeinu bulvių traškučių lentynas su pasididžiavimu.





Būkite gražūs ir skanių pirmadienio pusryčių.







SHARE:

2 komentarai

  1. Kaip skaniai atrodo ridikai ir avokadas ant juodos duonos. Labai skanūs ir sveiki pusryčiai. Aišku skaniausi ridikėliai, užauginti savame darže. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip skaniai atrodo ridikai ir avokadas ant juodos duonos. Labai skanūs ir sveiki pusryčiai. Aišku skaniausi ridikėliai, užauginti savame darže. :)

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig