2016 m. spalio 8 d., šeštadienis

Apie Paradoxal'inę nuotaiką


Anksčiau (dar prieš gerus kelis metus) Chanel nagų lakai buvo tikru kultu. Jų populiarumas toks didelis buvo ne dėl jų tobulų lakavimų savybių (jos niekada nebuvo tobulos), o dėl inovatyvių atspalvių. Aš jau pasakojau kad savo namuose turėjau padidinamąjį stiklą tam, kad tiksliai apžiūrėti kokios spalvos blizgučiai viename ar kitame buteliuke. Šiandien mano pasakojimas ne apie nagų laką, mano pasakojimas apie legendinius Chanel nagų lakus, kultą ir amžiną meilę.






Pamąstymai...

Chanel - madingiausių tendencijų variklis ir pradininkas, Chanel drabužių ir kosmetikos kolekcijoje galime pamatyti tai, kas kitais arba dar kitais metais ateis iki masinės gamybos. Chanel nagų lakų kultas buvo vienas masiškiausių rinkoje. Manau tai pagrindinis Peter Philips nuopelnas, nuo to laiko, kai jis pradėjo dirbti Chanel (nuo 2009  metų) kiek viena Chanel makiažo kolekcija tampa vis įspūdingiausia, klasikiniai Vamp ir Rouge Noire nagų lako spalvos tampa ikonomis, tačiau madingam pasauliui buvo pristatyta unikali Jade spalva, kurios kaina www.ebay.com aukcionuose buvo daugiau nei 300$ už buteliuką, aš tikrai ne juokauju. Peter Philips išradingumas ir spalvų pasirinkimas mušė visus rekordus - Tokyo Chanel blizgių lakų kolekcija tapo kultinė, Chopping Night Blue kolekcija buvo išparduoda per kelias minutes (visi labai norėjo ir Coco Blue ir Blue Rebel atspalvių), aš jau nešneku apie Studio ir Boutique kolekcijas, kiekvienas norėjo turėti geidžiama nagų lako buteliuką tik su pavadinimu, be numeriuko. O Chanel Mimosa? Ar prisiminate kultinį geltonos spalvos laką su auksinės spalvos blizgučiais? O taip, savo buteliuką nusipirkau Maskvoje, nes man buvo žymiai svarbiau nagų lakas, negu muziejai ir galerijos. 
Patikėkite, aš tokia buvau ne viena, man atiteko garbė Chanel Boutique Maskvoje vieną kartą sužaisti "Chanel nagų lako mafija", aš tada nebuvau blogere, tiesiog buvau Chanel nagų lakų gerbėja. Pagrindinė galimybė, kaip galima buvo patekti į tą renginį, turėti išskirtinių nagų lakų kolekcija, ačiū Dievui, tokią turėjau (mano kolekcijoje daugiau nei 100 nagų lako buteliukų, dauguma limituoto leidimo). Tai buvo mūsų aistra ir meilė, mes žinojome visus nagų lako spalvų pavadinimus, visas limituoto leidimo kolekcijas ir t.t. Ar žinojote, kad Esminio Instinkto pagrindinėje scenoje Sharon Stone nagų lakai buvo lakuojami Chanel Vamp (JAV rinkai) arba Rouge Noir (Europos rinkoje).
Galime ramiai atsikvėpti, kultas praėjo tada, kai Chanel paliko Peter Philips, jis pradėjo dirbti pagrindiniam konkurentui - Dior. Ne, galime būti ramūs, Dior nagų lakai kultiniais dar netapo, tačiau kas gali žinoti, juk viskam savo laikas.
O kaip gi Chanel? Aš puikai suvokiu, kad mano nuomonė gali nepatikti daugeliui Chanel mylėtojų ir gerbėjų, tačiau manau Chanel perbraukė viską, ką darė iki šiol ir pradėjo iš naujo. Pagrindinė nagų lako kolekcija neturi nei spalvų, nei numeriukų ant buteliukų (kaip buvo anksčiau), klasikinių atspalvių liko tik keli (Vamp, Rouge Noir, Particuliere, Pirate ir Ballerina), atsirado daug naujų, tačiau tai jau nebe kultas. O kaip gaila.... Būtent toks paradoksas, mano brangieji, būtent todėl tokia Paradoxal'inė nuotaika
PS. Einu iš savo stalčiaus ištrauksiu kultinį Vamp atspalvį ir pabandysiu nustebinti vyrą šiandien vakare ;-)








SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig