2016 m. spalio 25 d., antradienis

Mados Injekcija MONOpolis





Labas vakaras, mano brangieji, pagaliau aš namuose ir galiu vėl pasidalinti naujienomis, o jų tikrai labai labai daug. Tiesą sakant sunku net apsispręsti nuo kokios pradėti, tikriausiai nuo Mados Injekcijos konkurso. Galiu pasakyti atvirai, tokios galimybės jauniems dizaineriams, kaip Lietuvoje, beveik niekur nėra. Be galo sunku prasimušti ir parodyti savo kolekcijas, Mados Injekcija tramplinas į sėkmę, tačiau ar lengva ten patekti? Manau, kad tikrai ne, bet nieko nėra neįmanomo, jau greitai pamatysime naujų ir talentingų dizainerių kolekcijas, pagrindinė tema šiais metais MONOpolis.



















Šį kartą spaudos konferencija man nerealiai patiko,  buvo labai šilta atmosferą, o aš turėjau galimybę pažiūrėti ir įvertinti dizainerių pateiktus darbus ir kolekcijų eskizus. Taip, negaliu pasakyti, kad esu super ekspertas, tačiau bet kokiu atveju buvo įdomu.



Jaunuosius dizainerius rinko konkursui susibūrusi komisija: dizainerė Dovilė Gudačiauskaitė, stilistė Karina Leontjeva, Rapolas Vosylius iš kūrybinio dizainerių tandemo „labàdienà“ ir festivalio „Mados infekcija“ meno vadovė Sandra Straukaitė. Prie komisijos „Injekcijos“ finale prisijungs ir dizainerė Eglė Žiemytė.


Konkurso tema – MONOpolis 



„Injekcijos“ konkursui šiais metais pateiktos 67 paraiškos, iš kurių 11 – jaunųjų dizainerių iš užsienio: Izraelio, Rusijos, Italijos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos.


Šių metų „Injekcijos“ konkurso tema – MONOpolis. Jei kostiumo dizainą suvoktume kaip žaidimą, kiekvieną kūrėjo idėją žvelkime kaip į ėjimą. Individas prieš mases ar koja kojon su dauguma? Saviraiškos monologas ar gerai apgalvotų veiksmų partija? Visi ėjimai teisingi –interpretacijos individualios.


„Tema MONOpolis leido mums paklausti: koks sekantis jūsų ėjimas madoje? Šį kartą dizaineriai temą interpretavo labai skirtingai, bet darbuose, pirmiausia, ieškojome inovatyvios mados, kuri žengia į priekį ir su kuria mes galime eiti į priekį kartu“, – teigė festivalio „Mados infekcija“ meno vadovė Sandra Straukaitė.

Dizainerės manymu, esminis dizainerio bruožas – drąsa. „Nors vieno recepto atkreipti komisijos dėmesį nėra, tikiu, kad kūrėjas turi būti drąsus ir nenuspėjamas, tačiau tuo pačiu sugebėti savo idėją išvystyti iki galo. Pirmoje vietoje bet kokiu atveju yra kūryba“.

10 – osios „Injekcijos“ finalininkai

Iš dalyvavusių, į finalą pateko 16 dizainerių: „2ru2ra“, Justina Gvaizdikaitė / MASTYC, Justina Semčenkaitė, Kamilė Peleckytė, Kristina Vyzaitė, Lukas Juodis ir Aušra Krapavičiūtė, Modesta Kremerytė ir Deividas Katkus / KREMER, Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, Patricija Regesaitė (PREGES), Paulius Leonas ir Viktorija Rosenberg, Rugilė Gumuliauskaitė, Vaida Januškevičiūtė, Živilė Aleknavičiūtė, Barbara Vasileva (Rusija), Qnarik Javadian (Rusija), Isabell Neumayer ir Alicia Richter (Vokietija).

„Finalistai po 5 savo sukurtus modelius pristatys „Injekcijos” finale lapkričio 24 d. „Nacionalinėje dailės galerijoje“. Pagrindinis nugalėtojų prizas – kvietimas savo kūrybą pristatyti ant „Mados infekcijos” podiumo kitų metų kovo 18-19 d., kartu su kitais žinomais Lietuvos bei užsienio dizaineriais“, – teigė renginio prodiuserė Renata Mikailionytė.


„Injekcijos“ finalas „Nacionalinėje dailės galerijoje“ – lapkričio 24d. Bilietais į „Injekciją“ prekiauja „Tiketa.lt“: http://www.tiketa.lt/LT/injekcija_2016_15515

Aš einu googlinti dizainerių darbus ir profilius, nes labai noriu kuo skubiau susipažinti su darbias, linkiu gero ir nuostabaus vakaro, nežiūrint į orą ir lietų už lango,


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig