2017 m. kovo 25 d., šeštadienis

Gaminkime kartu: Salotos su Itališku kumpiu


Labas rytas, mano brangieji, pagaliau ir vėl namuose, prie blogo rašymo. Vakar diena buvo kupina įspūdžių ir gerų emocijų, apie plaukų priežiūros naujienas ir oranžeriją papasakosiu dar šiandien, o autobuse praleisti visą dieną buvo labai sunku (važiuojant atgal sutikau savo draugę Milda, todėl kelionė buvo maloni ir neprailgo, kitos mergaitės tvarkė video, o aš kai viso nefilmuoju, neturiu ką veikti).  Pastebėjau madingiausią tendenciją, per pristatymus siūlyti svečiams tik tai veganiškus ir vegetariškus užkandžius. Patinka? Kartais ir mane galima nustebinti, iki šiol prisiminu burokėlių humusą, tačiau, sorry, prisivalgyti neįmanoma. Būtent todėl aš visada skubu namo, kur pas mane šaldytuve visada yra salotų indelis, Pesto padažas ir Itališkas kumpis.






Šiandienos receptas be galo lengvas ir paprastas. Jums reikės - Salotų mišinio (aš perku arba mišinius, arba burokėlių lapus, arba špinatus), Cherry pomidorų, Itališko kumpio (nuotraukoje Prosciutto Crudo) raudonosios paprikos, kaparelių, alyvuogių aliejaus ir tiršto balzamiko kremo. Pakepinu itališką duoną (pilno grūdo Čabatą), kuria pateiksiu kartu su Pesto padažu.


Aišku, Pesto padažą galima pasigaminti patiems, aš irgi bandžiau tą padaryti. Vienu žodžiu: žaluma ir  kedro riešutai, kurie naudojami padažui, kainuoja taip brangiai, kad man net neapsimoka, Na o mano jau pagamintas padažas prarūgo per kelias dienas. Išvados - jeigu planuojate Itališką vakarienę didelėje kompanijoje, tada reikia gaminti, na o jeigu tai tiesiog vieną kartą per savaitę pasisėdėjimas prie įdomaus pokalbio, tai gaminti nieko neverta, paprasčiau pirkti. Kaip atskirti gerą Pesto padažą? Nes aš jau pirkau N, kol supratau, kad skanus Pesto padažas pigiai nekainuoja, o sudėtyje turi būti Anakardžio arba Kedrų riešutai, kelių rūšių sūris ir žaluma. Aš (kol kas skaniausią) radau parduotuvėje Aibė.


Gaminant Itališkus salotas, ant mano stalo yra ir džiovinti pomidorai ir antipasti (šaltas itališkas užkandis, aliejuje marinuotos daržovės: patisonai, alyvuogės, pievagrybiai, pomidorai ir t.t.)



Šį šeštadienio rytą, kai už lango vėl niūrus oras ir sninga, noriu palinkėti maisto gaminimą paversti malonumu, viskas labai paprasta - kokybiški produktai ir lengvi, bei skanūs (o svarbiausiai sveiki) receptai,






SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig