2017 m. kovo 31 d., penktadienis

Riga Fashion Week: 8 ROOMS (Imagehouse)



Sveiki, mano brangieji, šilti linkėjimai iš madingos Rygos. Nors oras už lango nedžiugina, nuo pat ryto lyja, aš vistiek jau susiruošiau į miestą, lauksiu vairuotojo, todėl turiu kelias minutes pabaigti įrašus. Vakar apsilankiau 8 ROOMS (Imagehouse), 40 Brivibas, kur buvo pristatyti Latvių ir Lietuvos dizainerių kūryba. Kaip įprasta, padariau be galo daug nuotraukų, noriu pasidalinti įspūdžiais su Jumis.



Noriu kelis žodžius pasakyti apie Riga Fashion Week organizavimą, viskas vyksta labai sklandiai, apie viską pagalvota, na o tokie Show Room'ai čia labai įprastas dalykas. Latvių dizainas yra labai arti žmonių, jis suprantamas ir prieinamas daugeliui Rygos gyventojų. Pagaliau mada išeina į gatves ir tai negali nedžiuginti. Net neįsivaizduojate kiek daug čia stilingų žmonių, kaip jie atrodo, kokias spalvas renkasi, kaip derina drabužius. Man iki jų reikia dar augti ir augti. Bet suvokimas  ateina su laiku, todėl svarbu nestovėti vietoje, tobulėti ir stengtis.
Aš kviečiu Jus į virtualią kelionę, kur susipažinsime su labai įdomiais dizaineriais, kai aš sakau, Vilniuje susitikti neišeina, susimatome Rygoje.





Man be galo malonu buvo susipažinti su šių nuostabių kuprinių, rankinių ir drabužių dizainere iš Lietuvos Aušra (www.ausrahaglund.com), aš būtinai apsilankysiu jos studijoje Vilniuje, Užupyje ir papasakosiu daugiau. Tačiau jau dabar galiu pasakyti, spalvos, kokybė ir dizainas nerealus. Jeigu norisi išskirtinumo, štai jis.








The Dark papuošalus Vilniuje galima pamatyti G09, tai odinės apyrankės, auskarai ir aksesuarai. Aš nesu jų gerbėja, prisipažinsiu, jų parduotuvėje jaučiuosi kaip per Fifry Shades of Grey vakarėlyje, tačiau kiekvienam savo, žinau, kad šių dizainerių papuošalai patinka daugumai.










Tikrai nustebino One Wolf (Latvija) nauja kolekcija, oi, kaip aš jos laukiu pamatyti gyvai šeštadienio vakare. Mes visi jau įpratome, kad dažniausiai kolekcijoje vyrauja tamsūs (juodi, pilki, rudi) atspalviai, Oversize džemperiai ir džinsai, o čia ir spalvos kitokios, prisidėjo faktūros ir naujas dizainas.


Dievinu avalynę, tiesiog Dievinu. Apie SAZ galima šnekėti valandų valandas, tačiau aš sakau, geriau vieną kartą pamatyti ir įvertinti patiems. OMG, kaip aš noriu tų plaukuotų loafer'ių. 









Kas man patiko labiausiai? SAZ, Aušra Haglund ir One Wolf . Likau sužavėta Tom Dixon šviestuvu dizainu, jau galvoju, kur ir kokia lempa tiktų mano namuose.























SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig