2017 m. balandžio 8 d., šeštadienis

Gaminkime kartu: Lašišos karpačio


Labas rytas, mano brangieji, jeigu nežinai nuo ko pradėti, geriausiai pradėti nuo maisto. Juk rubriką "Gaminkime kartu" pas mane bloge nufotografuota dviem mėnesiams į priekį. Šiandien jūsų dėmesiui lašišos karpačio. Tai be galo paprastas ir skanus užkandis, kuriam reikia tik vienintelio dalyko, geros kokybės žuvies.



Aš labai ilgą laiką dirbau restoranuose, todėl mačiau savo gyvenime be galo daug įvairiausių karpačio variantų: jautienos, lašišos, strutienos, elnienos, sviestažuvies ir t.t. Ar ragavau? Ne, galvojau, kad tai visiškai ne mano daina, nes nemėgstu aš žalios žuvies. Supratau jau visai neseniai, kad žuvies karpačio man patinka, ypač su kaparėliais ir balzamiku.


Šviežią iš vos vos sušaldytą (taip lengviau pjaustyti plonai) supjaustome ir išdėliojame vienu plonu sluoksniu ant lekštės. Iš prieskonių aš naudoju tik druską ir pipirus. Sumaišau laimo sultys, alyvuogių aliejų ir vos vos baltųjų vynuogių acto. Labai nedaug padažo užpilu ant lašišos, pabarstau parmezanu ir kapareliais, na ir pagrindinis dalykas - balzamiko actas. Patiekiu su čiabata ir špinatais. 
Tiesą, aš 15  minučių pieš pateikimą palaikau karpačio šaldytuve, man taip yra skaniau. ;-)

na o jeigu Jums atrodo, kad karpačio visiškai ne Jums, nes žalios žuvies nevalgote, galima pasiimti ir silpnai sūdytą lašišą. Tegul jūsų pirmas žingsnis būna toks...





Skanaus...









SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig