2017 m. liepos 7 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Burokėlių salotos su varškės užtepėle




Pagaliau visos "Gaminkime kartu" rubrikos nuotraukos sutvarkytos ir aš galiu pasidalinti tobulai lengvu ir sveiku salotų receptu, kur pagrindiniu smuiku groja Vilkyškių varškės užtepėlė ir mandarinų sultys su burokėliais. Skamba įdomiai? Tikrai taip,  puikus receptas ir nuostabi atgaiva vasaros dieną.



Puikiai žinote, aš niekada nedarau super sudėtingų receptų, reikalaujančių praleisti virtuvėje visą dieną. Aš dviem rankoms 'už' salotas, kurias galima pagaminti grįžus namo po sunkios darbo dienos, aš 'už' sveiką ir skanų maistą, aš 'už' lengvai paruošiamus receptus kuriems nereikia ypatingų maisto gaminimo įgūdžių.


Viskas labai lengva ir paprasta:

Dažniausiai perku salotų mišinius, man labai patinka spalvų įvairovė (ypač burokėlių lapai), jeigu pasirinkimo nėra, tada perku špinatus.


Supjaustau virtus burokėlius labai plonais griežinėliais ir išdėlioju lėkštėje, paskaninu salotų lapais (man kuo daugiau salotų, tuo geriau).


Kaip ir sakiau, pagrindiniu smuiku čia groja ne tik virti ir labai švelnūs burokėliais, bet ir varškės užtepėlė. Mano pasirinkimas - Vilkyškių varškės užtepėlė su žalumynais. Jos skonis kreminis, o žalumos poskonis priduoda patiekalui išskirtinumo, aštumo ir puikiai dera su kiek pakepintais pistacijų riešutais.


Noriu pasakyti, kad Vilkyškių užtepėlių pasirinkimas labai platus, kiekvienam pagal skonį, šeimos favoritais tapo užtepėlė su pipirais ir džiovintais pomidorais. Mano manynu, jų skonis kiek aitrokas salotoms, bet puikiai tinka užkandžiams, kuriuos mes gaminsime jau netrukus.


Grįžtame prie salotų recepto, nuvalome ir susmulkiname pistacijas, aš turiu 100 gr. (nevalytų).



Iš sūrio formuojame rutuliukus ir apvoliojame riešutuose. 


Aš paruoštus rutuliukus dedu į šaldytuvą trumpam, taip jie geriau išlaiko savo formą, o mes turėsime laiko paruošti padažą.


Padažas: 

du šaukštai mandarinų sulčių (patikėkite, tikrai nepasigailėsite jeigu naudosite būtent jas, tačiau jeigu neturite, galima keisti į apelsinų), 
du šaukštai citrinų sulčių, 
vienas šaukštas Dijon garstyčių, 
vienas šaukštas vyno acto ir du šaukštai alyvuogių aliejaus.
Ingridientus gerai suplakame ir paskaniname druska ir pipirais.


Be didelių pastangų ant mūsų stalo labai skanios, gaivios ir sveikos salotos. Toks patiekalas gaminamas gana greitai, paruoštos porcijos pilnai užteks dviems. Tiesa, mano vyras sakė, kad jam labiau patiko ant pakepintos duonos užtepti užtepėlės rutuliukus ir valgyti kartu su salotomis. Ech, tas vyriškas požiūris, bet kiekvienam savo. 

Pabaigai noriu palinkėti gero savaitgalio ir pasimatysime rubrikoje "Gaminkime kartu" jau kitą savaitę.





















SHARE:

1 komentaras

  1. Kaip skaniai atrodo tie sūrio rutuliukai! Taip paprasta, bet nekasdieniška. Reikės išbandyti

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig