Labas rytas, mano brangieji, penktadienio rytą tradiciškai pradedame nuo rubrikos "Gaminkime kartu". Šį kartą gaminsime kartu vištienos sriubą su rudais pievagrybiais ir daržovėmis.
Pradedame virti sriubą nuo mėsos. Man pilnai užtenka 300 gr. vištienos (galima pirkti šlauneles, krūtinėlę, sparnelius ir.t.t). tam, kad nebūtų riebalų, kai mėsa užvirs, aš nupilu nuovirą, užpilu mėsą nauju vandeniu ir pridedu daržoves (stambiai supjaustytas morkas, svogūną, saliero šaknis ir petražoles). Ant vidutinės ugnies sriubą virsime apie gerą valandą.
Antras etapas:
smulkiai supjaustome rudus pievagrybius (galima naudoti ir paprastus, tačiau rudi turi labai ryškių ir nepakartojamą skonį, bei aromatą), morkas, salieras ir svogūnus, kepiname keptuvėje kol įgaus gražų geltoną atspalvį.
Supjaustome bulves
Paruošiame perlines kruopas
Viskas labai paprasta, iš poro ištraukiame išvirtas stambiai supjaustytas daržovės, mums jų nereikia. Supjaustome vištieną, pridedame kepintas daržoves, perlines kruopas ir bulves, verdame dar 15-20 min. Skaniname krapais arba petražolėmis.
Skanaus.....
Komentarų nėra
Rašyti komentarą