2017 m. liepos 28 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Sriuba su vištiena ir pievagrybiais


Labas rytas, mano brangieji, penktadienio rytą tradiciškai pradedame nuo rubrikos "Gaminkime kartu". Šį kartą gaminsime kartu vištienos sriubą su rudais pievagrybiais ir daržovėmis. 

Jeigu reikėtų įvardinti savo nemėgstamą vaikystės patiekalą, tai be jokios abejonės, tai būtų vištienos sriuba su makaronais. Nežinau kodėl, bet iki šiol nemėgstu naminės vištienos, nuo kurios sriubos puodas pilnas riebalų. Būtent todėl pradėjau virti vištienos sriubą su liesą vištienos krūtinėle, kiek vėliau supratau, krūtinėlę galima pakeisti šlaunelių be kaulo mėsa. Taip sriuba gaunasi kiek riebesnė tačiau jeigu nulipti nuovirą vieną kartą, riebalų nelieka, o šlaunelių mėsą man žymiai skanesnė ir sultingesnė.

Pradedame virti sriubą nuo mėsos. Man pilnai užtenka 300 gr. vištienos (galima pirkti šlauneles, krūtinėlę, sparnelius ir.t.t). tam, kad nebūtų riebalų, kai mėsa užvirs, aš nupilu nuovirą, užpilu mėsą nauju vandeniu ir pridedu daržoves (stambiai supjaustytas morkas, svogūną, saliero šaknis ir petražoles). Ant vidutinės ugnies sriubą virsime apie gerą valandą.



Antras etapas:

smulkiai supjaustome rudus pievagrybius (galima naudoti ir paprastus, tačiau rudi turi labai ryškių ir nepakartojamą skonį, bei aromatą), morkas, salieras ir svogūnus, kepiname keptuvėje kol įgaus gražų geltoną atspalvį.





Supjaustome bulves 



Paruošiame perlines kruopas


Viskas labai paprasta, iš poro ištraukiame išvirtas stambiai supjaustytas daržovės, mums jų nereikia. Supjaustome vištieną, pridedame kepintas daržoves, perlines kruopas ir bulves, verdame dar 15-20 min. Skaniname krapais arba petražolėmis.







Skanaus.....












SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig