2017 m. spalio 13 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Pusryčių svarba


Labas rytas, mano brangieji, vakar aš padariau sau laisvadienį. Ne taip, kad visai laisvadienis-laisvadienis, o toks, kad ateini po paistymų ir susitikimų namo ir nepuoli daryti nuotraukų ir rašyti blogą. Tiesiog niekur neskubant ruoši vakarienę, įjungi mėgstamą muziką ir bandai šokti virtuvėje kol gamini maistą (maistui, kaip ir mums, reikia meilės, patikėkite, gaminant maistą būtent taip, gaunasi kur kas skaniau). Vakare, kaip visi normalūs žmonės, įsitaisai ant sofos su pledų ir nuostabiu vynu. Kaip šiandien jaučiuosi? Nuostabiai, net sugebėjau atsikelti anksčiausiai ir rankos pačios rašo. Šiandien aptarsime labai svarbią pusryčių temą, juk be pusryčių negalima. Kiek iš jūsų užmiršta, neturi laiko, nemato prasmės, geria tik kavą per pusryčius?



Oh, kaip dažnai aš užmiršdavau papusryčiauti. Dabar kalba ne eina apie gražius Instagraminius pusryčius, kur kiekvienas gabaliukas lygiai supjaustytas ir atrodo nuostabiai, kur spalvų suderinamumas vienas iš pagrindinių ir svarbiausių aspektų. Aš šneku apie tai, kai viena akimi dar miegi, darai kavą, tikrini paštą ir bandau sutepti sumuštinius. Tiesa? Aš irgi tokia, tik man iš ryto nereikia niekur važiuoti, aš galiu pasilikti namuose, pabaigti pirminius darbus ir tada, kai jau galutinai pramerkiu akis, tepti sumuštinius ir pjaustyti vaisius.

Kodėl reikia neužmiršti apie pusryčius? Mitybos specialiastai teigia, kad pusryčiai, tai energijos ir jūsų dienos produktyvumo šaltinis. Sotumo jausmas iš ryto padeda susikoncentruoti ir atlikti savo suplanuotus darbus žymiai geriau. Praleidus pusryčius didelė grėsmė sirgti nutukimo ir antro tipo  cukriniu diabetu.

Ką aš valgu per pusryčius? Dribsniai su džiovintais vaisiais (labai ilgam suteikia sotumo jausmą), bananai (Dėka jame esančio vitamino E, reguliarus bananų valgymas stabdo senatvės požymius, didina odos stangrumą ir yra gera profilaktinė priemonė prieš raukšles) , kiviai (Kivis gausus vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą. Jie veikia kaip antioksidantai, stiprina organizmo gyvybines funkcijas, palaiko odos elastingumą. Juose esantis magnis stiprina raumenis. Suvalgę vieną kivi per dieną gauname visą vitamino C reikiamą dozę rekomenduojamą paros normos) ir braškės (nors dabar braškės labai jau guminės, kartais norisi ir viskas), geriamasis jogurtas (Jogurtas be jokios abejonės yra  baltymų šaltinis, o baltymas yra labai reikalingas įvairiai organizmo veiklai: pradedant medžiagų apykaita baigiant raumenų masės auginimu. Būtent dėl to jogurtą maitinimo srities specialistai rekomenduoja kaip geros dienos pradžią, ypač norintiems sulieknėti).









Ką noriu pasakyti, mano brangieji, tik tiek, kad negalima užmiršti apie pusryčius, juk kelias gražios figūros link prasideda nuo sveikos ir teisingos mitybos, būkite gražios, labas rytas.....




SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig