2017 m. gegužės 5 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Wok su krevetėmis


Labas rytas, mano brangieji, pagaliau penktadienis. Kaip greitai prabėgo mūsų savaitė, net nespėjau įsivažiuoti į darbą, o jau savaitgalis ant nosies. Savaime suprantama, visos suplanuotos temos taip ir liko planuose, tačiau šiandien bandysiu pagerinti padienį ir pradžiuginti Jus suplanuotais įrašais bloge. Pradėsime nuo Gaminkime kartu rubrikos.
Artėjant vasarai parduotuvėse atsiranda vis didesnis daržovių pasirinkimas, todėl tokius patiekalus gaminti vienas malonumas. Plius ir kainos sumažėja, todėl nereikės mokėti už brokolius arba už kopūstaus tiek, kiek už jautieną. Gaminant wok patiekalą noriu priminti, kad galima pasirinkti ir vištieną, ir kiaulieną, ir jautieną, tačiau galima palikti ir tik daržoves jeigu esate vegetaras.

Aš supjausčiau tos daržoves, kurios buvo mano šaldytuve: papriką, čili pipirus, morkas, Briuselio kopūstus, svogūnus, žirnelius, cukiniją.


Aš šį kartą nusprendžiau nusipirkti virtas šaldytas krevetes, nes tiesiog dievinu jūros gerybes.


Na o toliau viskas labai paprasta, atšildome krevetes, kepiname aliejuje su druska, pipirais, česnakais ir čili pipirais, po kelių minučių pridedame daržoves, pilame padažus: sojos, saldžiųjų paprikų ir aitriųjų paprikų. Šitoje vietoje viskas priklauso nuo jūsų pačių noro, jeigu patinka aštriau, pilame daugiau čili pipirų padažo arba dedame daugiau supjaustytos čili paprikos.



Vedame kiaušininius makaronus įprastai (kaip parašyta ant pakuotės), pridedame prie daržovių ir krevečių, sumaišome...


Patiekiame su svogūno laiškias ir pabarstome sezamo sėklomis.



Skanaus...









SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig