2017 m. lapkričio 8 d., trečiadienis

Mados lokomotyvas pajudėjo (Mados Injekcijos finalas)


Labas rytas, mano brangieji, šiandien apie Mados Injekcija. Kur be būčiau (Rygoje, Taline, Milane, Maskvoje), manęs pastoviai klausia apie Lietuvos mados savaites. Neslėpsiu, su dideliu pasi didžiavimu pasakoju apie unikalų madingą konceptą - Mados Injekciją žiemos pradžioje, kuri pavasarį tampa madinga Infekcija. Nuoširdžiai, nežinau nei vienos šalies, kur jauni ir talentingi dizaineriai galėtų pristatyti savo kurtus drabužius plačiai publikai taip lengvai ir paprastai. Šį kartą spaudos konferencija mane labai maloniai nustebino, nes mes važiavome iki naujos Madingos Injekcijos vietos su lokomotyvu.


Ryškiai pasipuošusi aš skubėjau į stotį, nes būtent nuo kavinės Peronas 14 valanda turėjo pajudėti "Mados lokomotyvas". Skamba neįprastai? OMG, tikrai taip. Su traukiu važiavau labai seniai, kai keliavome į Palangą su mama prie gerus 20 metų. Kol žiūrėjau į langą, mane apėmė nostalgija, kaip faina vėl prisiminti tuos nuostabius vaikystės metus. Bet grįžtame prie mados, juk apie madą šnekėti susirinkome. Pirmą kartą per labai ilgą laiką   „Injekcijos” finalas vyks Vilniaus lokomotyvų remonto depo II-ajame ceche – gruodžio 7 d. 
 
Injekcijos
finalas Vilniaus lokomotyv
ų
remonto depo
II
-ajame ceche
gruod
ž
io
7 d. Bilietais
prekiauja
Tiketa
.







Finalas – jubiliejaus išvakarėse

„Džiaugiuosi, kad šiemet sulaukėme itin daug paraiškų iš čia ir svetur besimokančių, dirbančių lietuvių dizainerių. Bus įdomu palyginti, kaip mokslai ir gyvenimas kitose šalyse bei kultūrose atsispindės jų darbuose. Pati žinau, kaip sunku sukurti kažką išties originalaus, bet tiems, kurių idėjos alsuos jėga, individualumu ir taiklia laiko pajauta, pažadame įspūdingą jubiliejinės, XX-osios „Mados infekcijos” podiumą. Neatsitiktinai pasirinkome ir konkurso temą – nuo 1999-ųjų gyvuojantis festivalis atlaikė visus laiko išbandymus. Idėjas, kurias nuo pat pradžių drąsiai deklaravome, dabar įgyvendina Niujorko, Paryžiaus mados savaitės. Vadinasi, mūsų lokomotyvas rieda teisingais bėgiais”, – sakė festivalio „Mados infekcija” idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Šių metų „Injekcijos” konkurso tema – LAIKAS. „Užgimsta žmonių, idėjų ir tradicijų, savo minties galia ir paveikumu, pralenkiančių laiką. Šios nemirtingos idėjos ilgainiui ima suktis nuolatinėje laiko spiralėje, kurios buvimą akivaizdžiai patvirtina tai, kas arčiausiai kūno - drabužiai. Kostiumo dizaino inovacijos, paremtos kažkada puoselėtomis tiesomis, savo aktualumą ir gyvybingumą kaskart patvirtina nauju atgimimu. Kokį laiką rodo Tavo laikrodis? ”, – dviprasmiškai klausia konkurso rengėjai. 
  

Finalininkus atrinko specialiai suburta profesionalų komisija: dizaineris Thom Bara, Rapolas Vosylius iš kūrybinio dizainerių tandemo „labàdienà”, festivalio „Mados infekcija” idėjinė vadė Sandra Straukaitė. Finaliniame renginyje prie komisijos prisijungs dizainerė Kristina Kruopienytė ir vienas žymiausių lietuvių tapytojų Vilmantas Marcinkevičius.

Jauni, greiti ir pasiutę

Finale žiūrovai pamatys 14 kolekcijų, kurias pristatys Melita Rus, Domantas Šmaižys, Inga Skripka, Iveta Vecmane (Latvija), Justas Vonžodas, Reda Paula, Rūta Lendraitytė, Karolina Kvedaraitė, Viktorija Zajac, Rimantė Rimgailaitė, Danuta Šimelytė, Milda Grikšaitė, Adelė Žilinskaitė bei kūrybinis Lauros Kunciūtės ir Marijos Garnak duetas. Kiekvienas jų turės pristatyti po 5 modelius, kuriuos komisija vertins atsižvelgdama į kolekcijos konceptualumą, idėjos aktualumą, novatoriškumą ir atlikimo kokybę.

„Nedrįstu net spelioti, kiek bus nugalėtojų, bet linkiu, kad visi pasirodytų pilna jėga ir pasinaudotų industrinės Vilniaus lokomotyvų remonto depo II-ojo cecho architektūros krūviu. Mūsų komandai nauja lokacija tapo ir įdomiu iššūkiu, ir nauju įkvėpimu - gruodžio 7 d. žiūrovų laukia galingas „Injekcijos” finalas”, – pasakojo renginio prodiuserė Renata Mikailionytė.


S. Straukaitė pasidžiaugė, kad šiemet generaliniu konkurso rėmėju tapo „Absolut” prekės ženklas, pasaulyje garsėjantis kaip jaunų kūrėjų mecenatas. Geroms idėjoms neegzistuoja
geografinės ribos, bet reikia sužibėti tinkamoje vietoje, tinkamu laiku. Absolut prekės ženklas palaiko muzikos, mados, kino ir kitų meno sričių kūrėjus visame pasaulyje. Bendradarbiaujama net su 550 skirtingų menininkų. Galbūt startas „Injekcijoje” kažkam pramins takus į platesnius vandenis ir bendradarbiavimą tęsime jau pasauliniu mastu“, – teigė „Absolut” atstovė Indrė Janavičiūtė.

Pasakysiu nuoširdžiai, nors visiškai netoliruoju stiprių alkoholinių gėrimų, šį kartą barmenai sugebėjo mane nustebinti. Nuostabūs kokteiliai ir pasakiškas oficialus Mados Injekcijos finalo kokteilis.




Keliaujant namo (vėl su lokomotyvu, ech, kokia nereali pramoga, gal vėl į Klaipėdą su traukiniu) aš susimąsčiau, kokį laiką rodo Mano laikrodis? Aš manau tai permainų laikas, negalima per ilgai stovėti vienoje vietoje. Kaip aš sakau, jeigu viskas gerai ir super patogu, reiškia viskas vyksta ne taip, kaip norėtųsi. O tai reiškia tik vieną, laikas permainoms.

Aš labai nekantrauju pamatyti Mados Injekcijos finalą, manau tai bus tikrai grandiozinis madingas vakaras, todėl susimatome   Vilniaus lokomotyvų remonto depo II-ajame ceche – gruodžio 7 d. Bilietais prekiauja „Tiketa”.










SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig